Кожен мішок з насінням, який ми виробляємо, проходить довгий процес від планування та селекції до дверей господарства. Ми співпрацюємо з більш ніж 500 місцевими виробниками насіння та логістичними компаніями, наймаємо штатних та сезонних членів команди та дотримуємося унікальної процедури якості, щоб постачати високоякісне насіння аграріям у всьому світі.

ПЛАНУВАННЯ

Кожен мішок з насінням починається з ретельного процесу планування врожаю за 3 роки до доставки. У цьому процесі необхідно заздалегідь виростити батьківське насіння кожного гібриду та спланувати правильне поле з правильними умовами вирощування.

ПОЛЬОВЕ ВИРОБНИЦТВО

Посів кожного гібрида відбувається приблизно за 1 рік до того, як посівний матеріал буде готовий до продажу. Для гібридного насінництва батьківські та материнські лінії висівають відповідно до суворої процедури для кожного гібриду щодо умов вирощування, інтервалів, ізоляції, кастрації, запилення аж до збору врожаю.

ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ ТА ПІДГОТОВКА НАСІННЯ

Окремо зібране насіння для кожного гібриду надходить на заводи і проходить багатоетапну підготовку, що включає: сортування, сушіння, очищення, калібрування та обробку.

КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ

Протягом усього процесу, від збору врожаю до пакування, між кожним етапом виробництва, відбираються зразки насіння та перевіряються на показники якості знову і знову, щоб забезпечити найкращу якість.

ПАКУВАННЯ ТА СЕРТИФІКАЦІЯ

Наприкінці процесу кожне гібридне насіння відкаліброване по розміру та типу обробки пакується в мішки. Кожен завод оснащений підрозділом друку, етикетування та сертифікації, який працює під місцевим офіційним та регуляторним контролем. Цей процес гарантує, що тільки високоякісне сертифіковане насіння потрапить на поле замовника.

ДОСТАВКА

Наша команда логістів співпрацює з досвідченими міжнародними автотранспортними компаніями для доставки насіння місцевим дистриб’юторам в кожній країні. Місцеві дистриб’ютори координують замовлення на господарство та кінцеві поставки.

Якість насіння – наш пріоритет

Кожен завод з переробки насіння має високотехнологічні виробничі потужності та систему забезпечення якості ESTA, сертифіковану у Франції, Іспанії та Україні. Кожен завод дотримується суворо контрольованої процедури якості. Виробничі протоколи адаптовані до кожного сорту з контролем якості на кожному етапі процесу. Для забезпечення найкращої однорідності насіння в кожному мішку застосовуються методи калібрування “A la care”. Наші заводи у Франції, Іспанії та Італії мають сертифікат ORGANIC, що гарантує таку ж високу якість органічного насіння.

Напрямки насінництва

Значна частина виробництва насіння відбувається на полі в одній із 7 країн-виробників.

У кожній країні наші фахівці виробляють високоякісне насіння, дотримуючись загальних суворих протоколів у польовій мережі нашого виробника та на наших заводах. Наш відділ насінництва має власні R&D для розробки інновацій у прикладних рішеннях для насіння, технологіях виробництва, управлінні якістю та забезпеченні завжди більш сталого виробництва насіння.

4 заводи

  • Хаут-Мауко, Франція
  • Сарагоса, Іспанія
  • Могилів, Україна
  • Сан-П’єтро-ді-Морубіо, Італія

7 країн-виробників

Окрім Франції, Іспанії, України та Італії, ми розширили площу виробництва на Туреччину, Італію та Мексику, щоб диверсифікувати походження насіння та бути ближчими до ринків. MAS Seeds також пропонує батьківські лінії насіння, експериментальне насіння та мережі позасезонного виробництва в Африка та Америці.

Заводи з виробництва насіння

Хаут-Мауко, Франція

Виробнича потужність > 12 000 га

Заснована в 1970 році, мережа з 250 фермерів і команда з 30 постійних фахівців займається виробництвом і переробкою:

  • кукурудза
  • соняшник
  • озимий ріпак
  • інші культури

Сарагоса, Іспанія

Виробнича потужність > 5 000 га

Заснована в 1992 році, мережа з 130 аграріїв і команда з 10 постійних фахівців виробляють і переробляють:

  • кукурудза
  • соняшник
  • озимий ріпак
  • крупи
  • сорго

Могилів, Україна

Виробнича потужність > 6 000 га

Створена у 2010 році, мережа з 30 фермерів та команда з 25 постійних спеціалістів займається виробництвом та переробкою:

  • кукурудза
  • соняшник
  • озимий ріпак
  • крупи

Сан-П’єтро-ді-Морубіо, Італія

Спеціалізується на сільськогосподарських культурах для диверсифікації

Придбана у 2016 році компанія Semfor та MAS Seeds Italy володіє переробними потужностями для створення більш ніж 300 різних видів сумішей та чистих культур, в тому числі:

  • покривні культури
  • кормові суміші
  • спеціальні суміші
  • соя
  • люцерна
  • сорго
  • трави
  • крупи

Ми виробляємо насіння, дбайливо ставлячись до наших природних ресурсів

Ми застосовуємо практики польового виробництва, які підтримують біорізноманіття, покращують якість ґрунту та вуглецевий баланс, зменшують вплив зміни клімату.Ми збільшили наші зусилля, впроваджуючи дії, які відповідають нашій меті діяти для зміни сільського господарства.

Наші дії на підтримку біорізноманіття та родючості ґрунтів

  • Визначення та використання покривних культур для обмеження впливу нематод, підвищення продуктивності ґрунту, а також для зменшення ерозії ґрунту, яка має місце в наших районах вирощування на піщаних ґрунтах.
  • Навчання виробничих бригад та фермерів бджолярами щодо найкращих практик
  • Створення робочих груп з фермерами для розробки нових технологій виробництва.

Наші дії щодо скорочення використання ресурсів та зменшення впливу на довкілля

  • Зменшення хімічного захисту рослин, де це можливо, наприклад, використання трихограми проти кукурудзяного метелика або механічне прополювання бур’янів.
  • Виробляти насіння якомога ближче до ринку, щоб обмежити викиди вуглецю, пов’язані з транспортуванням .
  • Розробка технологій збирання врожаю за нижчої вологості для скорочення часу сушіння, щоб зменшити споживання газу та енергії.
  • Використання інструментів точності та прийняття рішень для зменшення використання води та добрив .
  • Загалом, ми прагнемо до постійного вдосконалення, щоб зменшити наш вуглецевий слід, зберігаючи при цьому нашу продуктивність.

4

заводи

3 для гібридів і 1 спеціалізується на сумішах та інших кормових культурах. Кожен з них має відділ контролю якості та високотехнологічний процес

500

аграріїв

спеціалізується на селекції насіння та польовому виробництві

25 000

гектарів

виробничі потужності в 7 країнах

230

членів команди

працюють у сфері польового виробництва, переробки, постачання та досліджень у галузі насінництва