Основні етапи росту та розвитку кукурудзи
Знання стадій росту кукурудзи має вирішальне значення для фермерів, які прагнуть підвищити врожайність і стійкість сільськогосподарських культур. Кукурудза вимагає правильного використання ресурсів та дотримання технології вирощування від сходів до дозрівання. Знайомство з цими фазами росту дозволяє фермерам приймати обґрунтовані рішення щодо часу зрошення та внесення добрив для оптимізації використання ресурсів та мінімізації впливу на навколишнє середовище. По суті, розуміння стадій росту кукурудзи є практичним інструментом для фермерів для максимізації продуктивності, забезпечення врожайності та адаптації до мінливих кліматичних умов
8 ключових етапів росту кукурудзи для управління вирощуванням культури:
Більше про кукурудзу
1.Поява сходів
- Температура ґрунту для проростання насіння повинна бути не менше 10°C
- Насіння потребує добре підготовленого та вологого ґрунту
- В середньому для появи сходів потрібно 12-17 днів, залежно від температури ґрунту
2. Стадія 4-5 листків
- Розвиток кореневої системи
- Рослина більше не залежить від поживних речовин насіння – вона від’єднується від насінини
- Чутливість до нестачі поживних речовин, зокрема фосфору
- Сформовано остаточну густоту стояння рослин
3.Закладання качану: стадія 8-10 листків
- Формування качанів (кількість рядів та зерен)
- 10 листків: стадія швидкого росту – потребує вологи та поживних речовин
- Рослина чутлива до низьких температур (<8°C), використання гербіцидів та недостатньої кількості сонячного світла
4.Поява волоті
- Стадія рослини, що визначає кількість качанів на рослині
- Кількість зерен у ряді сформовано на 90%.
- На цій стадії росту спостерігається велика чутливість до нестачі води і азоту
5.Цвітіння шовку (ниток)
- Запліднення зернівок пилком
- Висока чутливість до нестачі вологи
6.Абортація зерен, гранична стадія
- Після цієї фази абортація зерен не відбувається.
- 3 тижні після опилення, тобто 25 днів після цвітіння.
- Кількість зерен сформована
- Стадія, що позначає кінець максимальної чутливості до водного стресу
7. Стадія наливу зерна
- Стадія 50% вологості
- Стадія фінального зрошення = рослина на стадії 32% сухої речовини
8. Чорна точка
- Фізіологічна зрілість зерна – кінець наливу зерна
- Вологість зерна на рівні 32
- Поява чорної точки : закриття шляхів передачі поживних речовин між зерном і стрижнем
Знайти продукт
Відкрийте для себе повний асортимент кукурудзи для будь-якого використання: на зерно, силос або біогаз, для органічного сільського господарства, для помірних або тропічних регіонів.
Зв’яжіться з нами
Наші локальні команди відвідують господарства та представництва дистриб’юторів на місцях, щоб дати вам найкращі поради щодо нашої продукції. Знайдіть місцевого представника MAS Seeds,® відвідавши веб-сайт країни, або заповніть нашу контактну форму тут.
Дізнайтеся про інші поради щодо врожаю
Почніть вирощування ріпаку з гарного старту Посів ріпаку Озимий ріпак – це рослина зі …
Розуміння потреб кукурудзи у макроелементах У прагненні до досконалості в сільському …
Дізнайтеся про стратегії управління для зменшення впливу цього облігатного паразита Серед …