В найближчі 20 років попит на кукурудзу буде зростати у зв’язку з ростом чисельності та покращенням рівня життя населення в країнах, що розвиваються.
Це, в свою чергу, призведе до збільшення попиту на продукцію тваринництва в цілому. Щоб задовольнити ці потреби, в період з цього часу до 2050 р., світове виробництво кукурудзи повинно збільшитися на 50%, в цей час, як площі орних земельзменшаться на 24%!
Кукурудза — одна з найважливіших культур,яку вирощують у світі, та має багато переваг для вирішення світових викликів:
• забезпечує кращий врожай при тій же кількості вологи, в порівнянні з іншими польовими культурами, завдяки
високому потенціалу продуктивності;
• врожай кращої якості завдяки винятковій здатності до адаптації, та являється економічно вигідною культурою в плані обробки пестицидами (в середньому 1,75 разів обприскувань на культуру);
• корисна для навколишнього середовища, не наносить шкоду кліматичному середовищу та біологічному різноманіттю;
• широко застосовується для потреб суспільства з численними ринками збуту у майбутньому.
Всі ці якості були посилені за допомогою генетики, що на тривалий час зробило кукурудзу ключовою культурою
для сільського господарства!
Основні напрямки використання кукурудзи:
• виробництво кормів для тваринництва (70% від загального об’єму виробляється у Європі),
• виробництво крохмалю (20%),
• виробництво круп (8%).
Важливість зернової кукурудзи у виробництві кормів для тварин полягає в тому, що вона має високий енергетичний показник завдяки високому вмісту в ній крохмалю (66–70% та жирів (4,7%).
Кукурудза є енергетично багатим злаком на відміну від інших культур (крім того, в кукурудзі відносно невеликий вміст білку та кальцію).